MOLWOL

MOLWOL


MOLWOL

LOKAAL

SOCIAAL

DUURZAAM

EERLIJK

AMBACHT

CIRCULAIR

In tegenstelling tot dekbedden die uit dons of uit synthetische materialen vervaardigd worden, zijn deze dekbedden & kussens een diervriendelijke en duurzame keuze." 


Tom Delaey

Senior Product Design

Waar te verkrijgen?

Mol en Wol


De wolnijverheid en lakenindustrie van Mol vindt haar oorsprong in de 13e eeuw, toen veel schapen graasden op de uitgestrekte heidevelden die de plaats omringden. Het heideschaap was economisch zeer belangrijk voor de Kempenaar, ze produceerde niet alleen wol, vlees en melk.... maar ook mest waarmee men de heidevlakte beetje bij beetje trachten om te vormen tot weide en akkerland. Na de 2de wereldoorlog, de uitvinding van kunstmest en de buitenlandse concurrentie kreeg de lokale wolnijverheid het zwaar te verduren, alsook de kempische heideschapen...........Natuurlijk Kempische Wol


 
Met de lokale maakindustrie willen we dat waardevol (waardeWol) natuurlijk materiaal benutten! We willen een mooi en duurzaam product op de markt zetten. We willen de consument inspireren en laten participeren. We hopen om in die kleine niche, een circulaire economie te realiseren of te stimuleren.
Met passie voor ambacht, het proces en het product, én met liefde voor de mens, het dier en de planeet willen wij de wereld een beetje mooier en gezonder maken.
We verbinden en bouwen bruggen tussen lokale partijen, ondernemingen of organisaties,
ambachten en talenten, en in co-creatie maken we een mooi product, met een sterk verhaal. Onze inspiratie is het Kempisch landschap en zijn erfgoed. Ambachten worden herontdekt en delokale economie wordt gestimuleerd.
Anders dan andere sociale labels, wensen we een relevant product te ontwikkelen voor dagdagelijks gebruik, niet exclusief, maar toegankelijk voor iedereen … geen product voor het goede doel, en niet enkel gericht op de portefeuille van de gefortuneerde sympathisant.

.

MOLWOL (H)EERLIJKSLAPEN


Schapen laten scheren is vandaag duurder dan wat de wol opbrengt!
Met de lokale maakindustrie willen we dat waardevol (waardeWol) natuurlijk materiaal benutten! We willen een mooi en duurzaam product op de markt zetten. We willen de consument inspireren en laten participeren. We hopen om in die kleine niche, een circulaire economie te realiseren of te
stimuleren.

.


MOLWOL

KUSSEN

Circulaire Economie


Er is maar één AARDE! Circulaire economie is een systeem waarin bedrijven de grondstoffen niet uitputten en waarbij ze de reststoffen (bv wol) volledig opnieuw inzetten om zo de druk op het mileu te doen dalen.MOLWOL

DEKBED